Брошури - Маркетинг материали

{{ getSelectedAttributeName(attributes[3]) }}

{{ selected_print_run }} брошури от {{ formatBalance(priceWithVat(selected_item.final_price.price)) }} лв. ({{ formatBalance(selected_item.final_price.price) }} без ДДС)

Маркетинг материали

Търсим подходящия продукт, моля изчакайте...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Избрани параметри
{{ attribute_type.attribute_type }} {{ getSelectedAttributeName(attribute_type) || '' }}
КОЛИЧЕСТВО {{ selected_print_run }}
Тотал
{{ formatBalance(priceWithVat(selected_item.final_price.price)) }} лв.
({{ formatBalance(selected_item.final_price.price) }} без ДДС)

Брошурите са многолистов рекламен продукт, съставен от точен брой страници (8, 12, 16, 20, 24, 28), служещ за поместване на рекламни продукти, сортирани и важащи за определен период от време. Обикновено страниците на брошурите, заедно с меката корица, се телбодват в средата е 1, 2 или 3 телчета, в зависимост от избора Ви. Размерите, които предлагаме са:

·         А4 (210x297mm)

·         A5 (148x210mm)

·         A6 (105x148mm)


Какъв е най-често използваният размер при брошурите? – За брошури се използва най-често формат А4 (210x297mm) и А5 (148x210mm) заради компактността и количеството.

Колко телчета ще са необходими за тялото на брошурата?Броят на телчетата за гръбчето на тялото зависи от броят страници и желанието Ви за максимална здравина на брошурата. Брошурите с 1 телче се използват при 4-8 страници, защото обемът е минимален и структурата на тялото е достатъчно здрава.

При брошури с 2 телчета се използват между 12-16 страници, позволяващ на обема и структурата достатъчно здравина.

При брошури с 3 телчета се използват 20-24 страници, защото обемът е максимален и ще трябва допълнителен захват за здравина.

Каква хартия е подходяща за брошура? – Според Вашите предпочитания за разпространение и бройки на брошурата, Ви препоръчваме двустранно хромови хартии с 115, 130 и 150 гр.

Каква е разликата между корицата и тялото на брошурата? – Корицата представлява първата и последната страница от брошурата, докато вътрешните страници са тялото. Корицата може да бъде с различна хартия от тялото (останалите вътрешни страници). Съветваме Ви да изберете хартията да бъде еднаква с тялото или с по-голям грамаж от него (например тяло с 115 гр. хром мат и корица 130 гр. хром мат).


Преди да пуснете вашия файл за печат е нужно да спазите няколко изисквания. Независимо каква програма за дизайн използвате, при експортване или запазване на файла трябва да внимавате за:
  • ЦВЯТ – При експортване запишете в полетата за цветови модел CMYK;
  • Резолюция– Резолюцията на файла да бъде задължително поне 96 или препоръчително 300 dpi;
  • Файл – Препоръчителен експорт в PDF или при проблем може също в JPG, PNG, TIFF, EPS;
  • Текст – Големината на текста/шрифта трябва да е минимално 8 pt, за да е четимо върху принта. Действаме с размах!
  • Линии – Минимална дебелина на линиите 0,5 pt (1/2 pt), за да са видими върху принта;
  • Печатаемо поле – При отпечатване и отрязване по точен размер с контур, трябва да си оставите по 2 мм от страна с фона на изображението, за да не излезе бяло поле при отрязване. Или пък да не засегне визията ви. Имайте предвид, че линията за рязане трябва да е по цялата дължина на отпечатъка и да е с 2 мм навътре визуално видим (с различим цвят от отпечатъка – например жълт контур върху тъмен фон).
Не ви отказахме нали?
Ако все пак имате нужда от специалист - наемете наш дизайнер!

Разгледай още

Ако все още не си открил своя принт материал, разгледай нашите предложения