Плакати - Реклами и постери

{{ getSelectedAttributeName(attributes[3]) }}

{{ selected_print_run }} плакати от {{ formatBalance(priceWithVat(selected_item.final_price.price)) }} лв. ({{ formatBalance(selected_item.final_price.price) }} без ДДС)

Рекламни продукти

Търсим подходящия продукт, моля изчакайте...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Избрани параметри
{{ attribute_type.attribute_type }} {{ getSelectedAttributeName(attribute_type) || '' }}
КОЛИЧЕСТВО {{ selected_print_run }}
Тотал
{{ formatBalance(priceWithVat(selected_item.final_price.price)) }} лв.
({{ formatBalance(selected_item.final_price.price) }} без ДДС)

Плакатите са най-разпространените външни широкоформатни печатни материали. Чрез тях можете да разгласите предстоящо културно или бизнес събитие като разлепите плакати из целия град или отделни популярни локации. Плакатите обикновено са с три размера  А3, А4 и SRA 450x320mm (по-голям размер от А3). Хартиите, които се използват, са разнообразни по грамаж – хромови 130, 150 и 170 мат/гланц. Имат опция и за мат/гланц ламиниране.

Съветваме Ви да се съобразите с размерите и бройките, защото са ключови за успешността на плакатната реклама. Разбира се, винаги можете да допечатате, ако е необходимо.

Бъдете на prima vista!


Какъв е най-често използваният размер при плакатите? – Плакатите използват най-често размерите А3 (297x420mm) и SRA3 (450x320mm).

Каква хартия е подходяща за плакат? – Можете да изберете 170 грамова хромова мат хартия, тъй като има възможност и за мат/гланц ламиниране и на допир е по-качествена.

Къде мога да поставя логото си? – Зависи от рекламния Ви файл и впечатлението, което искате да оставите, но предлагаме да поставите дизайна си по цялата дължина на плаката, а логото да е в долната или страничната част, за да се акцентира повече на изображението.


Преди да пуснете вашия файл за печат е нужно да спазите няколко изисквания. Независимо каква програма за дизайн използвате, при експортване или запазване на файла трябва да внимавате за:
  • ЦВЯТ – При експортване запишете в полетата за цветови модел CMYK;
  • Резолюция– Резолюцията на файла да бъде задължително поне 96 или препоръчително 300 dpi;
  • Файл – Препоръчителен експорт в PDF или при проблем може също в JPG, PNG, TIFF, EPS;
  • Текст – Големината на текста/шрифта трябва да е минимално 8 pt, за да е четимо върху принта. Действаме с размах!
  • Линии – Минимална дебелина на линиите 0,5 pt (1/2 pt), за да са видими върху принта;
  • Печатаемо поле – При отпечатване и отрязване по точен размер с контур, трябва да си оставите по 2 мм от страна с фона на изображението, за да не излезе бяло поле при отрязване. Или пък да не засегне визията ви. Имайте предвид, че линията за рязане трябва да е по цялата дължина на отпечатъка и да е с 2 мм навътре визуално видим (с различим цвят от отпечатъка – например жълт контур върху тъмен фон).
Не ви отказахме нали?
Ако все пак имате нужда от специалист - наемете наш дизайнер!

Разгледай още

Ако все още не си открил своя принт материал, разгледай нашите предложения