Дипляни - Маркетинг материали

{{ getSelectedAttributeName(attributes[3]) }}

{{ selected_print_run }} дипляни от {{ formatBalance(priceWithVat(selected_item.final_price.price)) }} лв. ({{ formatBalance(selected_item.final_price.price) }} без ДДС)

Маркетинг материали

Търсим подходящия продукт, моля изчакайте...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Избрани параметри
{{ attribute_type.attribute_type }} {{ getSelectedAttributeName(attribute_type) || '' }}
КОЛИЧЕСТВО {{ selected_print_run }}
Тотал
{{ formatBalance(priceWithVat(selected_item.final_price.price)) }} лв.
({{ formatBalance(selected_item.final_price.price) }} без ДДС)

Дипляните представляват листови рекламни материали, предимно предавани лично на потребителите ръчно или посредством търговски обекти. Предлагат се в няколко размера, като един от тях е специализираният размер DL 99x210mm (сгънат на две гънки А4 лист), който има възможност за Z-образно и П-образно сгъване. Останалите размери, от които можете да изберете са стандартни:

·         А4 (210x297mm)

·         A5 (148x210mm)

·         A6 (105x148mm)


Какъв размер е подходящ за дипляна? – Най-често разпространеният размер при дипляна е DL 99x210mm и А5 (148х210mm, разгънат А4) с една гънка.

Какво представлява размерът DL 99x210mm? – Размерът DL 99x210mm представлява сгънат лист А4 на две гънки във вид на буквата Z или П (сгънати три равни части от А4). Този размер се използва предимно за дипляни и менюта и е препоръчително да се печата двустранно, за да поеме повече информация за нуждите на бизнеса Ви.

Каква хартия е подходяща за дипляна? – Хартията, която подхожда за дипляната е двустранно хромова мат/гланц 130-150 гр. При добавяне на ламинат, препоръчваме Ви да заложите на 170-200 гр. хромова мат/гланц, за да се задържи покритието.

Защо при DL размерът има 6 страни, а при единично сгъване има 4 страни? – Причината да има страни на тези размери е в сгъването. DL размерът се сгъва на две гънки, но те образуват крила, препокриващи се или на Z (страните се броят като вътрешни и външни и при сгъване, се образуват 3 външни страни и 3 вътрешни, общо 6). Докато при единичното сгъване имаме 4 страни, защото са 2 вътрешни и 2 външни.

Преди да пуснете вашия файл за печат е нужно да спазите няколко изисквания. Независимо каква програма за дизайн използвате, при експортване или запазване на файла трябва да внимавате за:
  • ЦВЯТ – При експортване запишете в полетата за цветови модел CMYK;
  • Резолюция– Резолюцията на файла да бъде задължително поне 96 или препоръчително 300 dpi;
  • Файл – Препоръчителен експорт в PDF или при проблем може също в JPG, PNG, TIFF, EPS;
  • Текст – Големината на текста/шрифта трябва да е минимално 8 pt, за да е четимо върху принта. Действаме с размах!
  • Линии – Минимална дебелина на линиите 0,5 pt (1/2 pt), за да са видими върху принта;
  • Печатаемо поле – При отпечатване и отрязване по точен размер с контур, трябва да си оставите по 2 мм от страна с фона на изображението, за да не излезе бяло поле при отрязване. Или пък да не засегне визията ви. Имайте предвид, че линията за рязане трябва да е по цялата дължина на отпечатъка и да е с 2 мм навътре визуално видим (с различим цвят от отпечатъка – например жълт контур върху тъмен фон).
Не ви отказахме нали?
Ако все пак имате нужда от специалист - наемете наш дизайнер!

Разгледай още

Ако все още не си открил своя принт материал, разгледай нашите предложения